За „летящите“ хора, влюбени в небето и приключенията

За „летящите“ хора, влюбени в небето и приключенията

Има един любим стих от Валери Петров - за „рода на хвърчащите хора“, онези със сърца „по-кристални от звук“, които се издигат над калта, за да полетят. Метафора – ясно, красива като целия поетичен свят на Валери Петров. Кой знае защо, обаче стихът за хвърчащите хора навежда мисълта към породата на едни други - летящите хора, онези, които се чувстват добре, носейки се високо над всичко, в прегръдките на синьото небе.

За някои хора мисълта за летене е плашеща и може дотам да ги притесни, че да изпаднат в паника. Въпреки това има и друга порода – летящите хора, които свързват усещането за летене с усещането за щастие и търсят възможности да прекрачат границите на земното. Тези търсачи на силни усещания са жадни за екстремни преживявания в небето, като например полет с балон, парапланер, скачане от високо, пандюл, бънджи, полет с хеликпотер, самолети и какво ли още не… Въпреки че тези дейности може да изглеждат опасни за мнозина, тези, които обичат екстремното летене, откриват пристрастяващ прилив на адреналин.

Летящите хора се наслаждават на възможността да излязат от земната черупка, да изпробват уменията си във въздуха и да прокарат нови граници пред себе си. За някои екстремното летене е просто начин да се почувстват живи. В свят, който често може да изглежда малък, тромав и застоял, екстремното летене предоставя начин да се освободиш от ежедневието и да изживееш нещо наистина вълнуващо. 

Специално за тези търсачи на нови усещания във въздуха създадохме цяла категория Адреналин: Преживявания във въздуха, от която могат да избират. А онези, които не споделят докрай страстта им, да им ги подарят под формата на ваучер за преживяване.

Ще ви разкажем за преживявания, сред които:

Как се появи летенето като екстремно изживяване и какви са различните възможности, които се предлагат днес?

Най-вероятно първото екстремно летене е резултат от нещастен инцидент. После някой някъде е решил да опита да скочи с протип на парашут или бънджи и за първи път се е насладил на изживяването. Първо е било страховито, но после е станало страхотно изживяване. След като човечеството открива как безопасно може да се лети, в наши дни нараства и интересът от страна на търсачите на адреналин. И така днес имаме възможност да се насладим на голямо разнообразие от екстремни въздушни и летателни преживявания, от скачане с парашут до полет с парапланер или пандюл. Всеки от този тип преживявания предлага свой собствен набор емоции, давайки възможност на любопитните и пристрастените към силните усещания да удовлетворят нуждата си от адреналин по нови и вълнуващи начини.

Кои са типичните летящи хора, които харесват тези екстремни преживявания във въздуха и какво ги мотивира да участват в тях?

Има всякакви хора по света – някои обичат дейности на открито като туризъм, къмпинг и риболов. Други са привлечени от физическите предизвикателства, докато трети просто се наслаждават на възможността да общуват с природата. За някои хора екстремните дейности осигуряват така необходимата почивка от шума и суетата на ежедневието. Независимо от мотивите им, всички екстремни ентусиасти споделят любовта към природата. Те се наслаждават на шанса да избягат от града и оценяват красотата и спокойствието на света и енергията, която черпят от контакта си с природата.

За летящите хора летенето не е страх, а шанс да презаредят и да се фокусират отново. Независимо дали летят или скачат отвисоко, те винаги се връщат освежени и ободрени, изпълнени с енергия за нови начинания.

С какви рискове се сблъскват хората, когато участват в екстремни въздушни преживявания, и как се подготвят за тях психически и физически?

Вероятно за някои от нас е напълно непонятно как така друг изпитва удоволствие от нещо страшно – като полет с парапланер във въздуха, докато той се притеснява дори да се доближи до парапета на терасата.

Е… хора – всякакви. 

Когато за пръв път участват в екстремни въздушни преживявания, организирани от партньорите на Gift-Tube, мнозина от участниците са изправени пред редица въпроси. Това е напълно нормално, защото става дума за изцяло ново като усещане. И докато обикновеният човек се притеснява, мае, и премисля какво ли го очаква, летящите хора са друга порода – те нямат търпение да пробват нещо различно и да покажат на света колко са смели.

Ако вие сте по-притеснителни, а искате да станете „летящ“ човек, ще ви дадем няколко съвета. Първо, не мислете толкова – не премисляйте преживяването, преди да ви се е случило, оставете ума си необременен и не си позволявайте да се детайлизирате твърде много във всеки момент от летенето и подготовката за него. Големият страх обикновено е ПРЕДИ преживяването, а не по време на него.

Второ, ние от GiftTube си партнираме с добри пилоти и организатори на екстремни преживявания. Задължително е всички участници в летенето да преминат през инструктаж. Понякога полетът, макар и насрочен, може да бъде отменен в последния момент от инструкторите. Не забравяйте, че те са хората, които вземат решенията и трябва да им се доверим. Дори да съзрат опасност, пак те са хората, които запазват спокойствие и фокус в лицето на опасността, за да направят всичко, за да ни дадат шанс да се отпуснем и да се насладим на летенето. 

Защо някои хора намират полетите и екстремните преживявания във въздуха за толкова пристрастяващи?

Някои дейности, като плейстешън игри или скролване в социални медии, могат да бъдат изключително пристрастяващи. Хората, които прекаляват с устройствата, понякога изпитват затруднения да се съсредоточат върху други задачи или да взаимодействат безпроблемно с околните. Помислете, колко често поглеждате към телефона си през деня? Ами при хората, пристрастени към адреналина, ситуацията е подобна.

Е, има теории за това на какво се дължи пристрастяването към този тип емоции. Едно от обясненията е, че с летенето в тялото се освобождава допамин - химикал, който се свързва с удоволствието и мотивацията. За някои това може да е скок с парашут, а за друг – получаване на лайк в Инстаграм.

Как могат тези, които се страхуват от екстремни преживявания във въздуха и летене, да се насладят на тръпката, без да излагат живота си на риск?

За много хора привлекателността на екстремните преживявания във въздуха е в тръпката от високото и бързо летене. Въпреки това има много начини да се насладите на вълнението, без да излагате живота си на риск. Една от възможностите е да направите живописен полет или да се възползвате от ваучерите, които предлагаме в Gift-Tube. Нашата платформа предлага всичко – от полети с балон, с които можете да се насладите на пейзажа, без да изпитвате високите скорости до полети с хеликоптер. 

Екстремните преживявания при летене стават все по-популярни през последните години, като нараства броят на хората, които търсят нови и вълнуващи начини да разширят границите на познатото им. Нашата любима порода хора са летящите хора – тези, които обичат чувството на безтегловност и не се притесняват да загубят връзката със земята. Мечтайте и летете, приятели!

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.